Evo ko najviše zarađuje u žiriju Zvezde Granda

Evo ko najviše zarađuje u žiriju, a ko radi za džabe. Popović napravio od njih još veće zvijezde.

Na balkanskim prostorima već duži vremenski period takmičenje "Zvezde Granda" je prema svim pokazateljima najgledaniji televizijski format od svih. Milionska publika koja prati ovo takmičenje u regionu, ali i širom svijeta iz subote u subotu prikovana je za TV ekrane i gleda ovo popularno takmičenje. Osim dobrih kandidata tu je i žiri koji daje poseban šmek svemu, a Grand je ovaj put opet pomjerio granicu i napravio šou koji je takmičarski ali i pomalo rijaliti. Gledaoci željno isčekuju nove sukobe, prepirke, i smijeh koji izazivaju pojedini članovi žirija. Tako je i u novoj sezoni Marija, Viki, Karleuša, Ana, Aca i Bosanac prave jedinstvene emisije, a prije samog početka sezone i potpisivanja ugovora uveliko se pričalo o cijenama i novcu kojeg ove zvijezde dobiju za žiriranje. Tako je iz neprovjerenih izvora nepotvrđeno otkriveno da 


Dragan Stojković Bosanac dobije 500 eura za svaku emisiju u kojoj žirira, prostom računicom u svakoj sezoni bude oko 40-ak emisija tako da Bosanac žirirajući u Zvezdama Granda zaradi oko 20 hiljada eura po sezoni.
Za prosjek u Srbiji i na Balkanu to su sjajni novci, Bosanac prema tim pisanjima jedini ima honorar, ostali nemaju i to iz jednog jedinog razloga jer su pjevači. Popović im nudi besplatnu reklamu zauzvrat žiriranja pa im tako pojavljivanje svake subote u žiriju donosi nove nastupe, turneje i puno više novca. Karleuša je tako nakon dvije sezone htjeli to priznati ili ne jedna od najpopularnijih ličnosti u Srbiji, ali i regionu, njeni koncerti su rasprodati što prije Granda nije bio slučaj. Marija Šerifović je pobjednica Evrovizije i predstavnica Srbije. 

Pjesmom "Molitva" Marija je dostigla ogromnu popularnost, ali nakon toga njena popularnost stagnira i opada sve dok nije došla u Zvezde Granda. Sada Marija organizuje turneje po Balkanu, a prvi put je imala turneju po Bosni gdje je u nekoliko gradova napunila sve najveće objekte, to su doprinijele pjesme koje je promovisala i predstavila na Grandu, pa su se izdvojili njeni veliki hitovi "Pametna i luda", "Sama i nervozna". Viki takođe ima sve više posla i zauzeta je svaki vikend, a da ne pričamo o Aci Lukasu i Ani Bekuti koji imaju uspješne turneje i koji glatko prolaze na "terenu". Popović zna tajni recept i kako se pravi zvijezda i to mu niko ne može da ospori. Iako su se žalili u žiriju zbog novca kojeg dobijaju sigurno da su zadovoljni i što su pogazili i konkurenciju. Dvije godine su se "Pinkove Zvezde" borile da dostignu "Zvezde Granda" ali nije išlo. U novoj sezoni "Pinkove Zvezde" nisu startale niti se snimaju pa će i ono malo kandidata što je mislilo da ide na Pink preseliti na Grand.

Poseban akcenat ide na promociju kandidata, pa tako neki takmičar koji je "dogurao" do 3 ili 4 kruga već može da počne da gostuje po klubovima, diskotekama i svojoj bližoj okolini, počne raditi svadbe, veselja, slave itd. On se pokazao i automatski je tražen i cijena mu je porasla. Jedne prilike je Popović rekao da je Amar Jašarspahić Gile pjevao po lokalima za 50 eura prije Granda, a nakon pobjede pjeva za 1500 eura. Tako da u Zvezdama Granda ima i onih koji dođu tu samo zbog reklame, prođu par krugova ne žele ugovor, ispadnu dobiju gostovanja, zarade i tako ponovo u krug. Popović je od Zvezda Granda napravio profitabilnu firmu koja ima svoj sistem funkcionisanja. 
Pod ugovorom je trenutno preko 100 mladih pjevača. Dakle pjevači su zaposleni za Grand i obavljaju svoj posao kao i svaki drugi. Preko svojih menadžera Grand ugovara nastupe njima i sve sređuju, pjevač samo dolazi da odradi svoj posao i otpjeva. Na kraju su svi zadovoljni. Pjevači sami sebi plaćaju pjesme, ali imaju besplatnu promociju na svim Grandovim emisijama i Grand Televiziji, te sve emisije se emituju na OBN, Prva i Kanal 5 tako da dobijaju najbolju moguću reklamu. Sistem koji funkcioniše i donosi svima dobro ne treba mjenjati. Saša Popović je još jednom dokazao da je poslovni mag i da ima njuh za šoubiznis. 

Primjedbe